Volg ons:

Abruzzo, de groenste regio van Europa
Door: Authentic Abruzzo

Authentic Abruzzo Italie Vakantie-idee Reis-idee bergen zee zon rondreisABRUZZO, CULTUUR & NATUUR

Hoge bergen, het authentieke Italiaanse leven, drukke en rustige stranden, vrijwel uitgestorven bergdorpjes, eindeloze wandelmogelijkheden, houten trabocchi in zee en één van de beste keukens van Italië. Dit alles is Authentic Abruzzo.

 

Abruzzo ligt ter hoogte van Rome, maar dan aan de Adriatische zee. Met zijn ruige landschap, historische burchten en eeuwenoude bergdorpjes is dit het perfecte decor voor een heerlijke vakantie.

 

Ruige bergen
Al van kilometers afstand kun je de bergtoppen van de Corno Grande en de Majella zien liggen, die behoren tot de hoogste toppen van de Apennijnen. Vele duizenden schapen begrazen de hellingen. In het hart van de Gran Sasso en de Majella zijn een aantal van de Borghi pui belli d’Italia te vinden, de mooiste burchten van het land. Bijvoorbeeld het op 1450 meter hoogte liggende  grillige kasteel Rocca Calascio. Vanaf het kleine kerkje Santa Maria della Pietà heb je een 360 graden uitzicht over de bergketen en de indrukwekkende Campo Imperatore. Op deze hoogvlakte, liefkozend klein Tibet genoemd, is ook Santa Stefano di Sessanio te vinden. Tot een jaar of tien geleden was dit een oorspronkelijk bergdorpje, net als vele dorpjes in Abruzzo, vervallen en vrijwel verlaten door de bewoners. De oude huisjes werden in stijl gerestaureerd en wandelend door de smalle steegjes waan je je in de achttiende eeuw.

 

Trabocchikust
Naast de weldadige rust van de bergen biedt deze groene regio nog meer. De 133 kilometer lange kustlijn is bezaaid met mooie strandjes. Van gezellig druk met bedjes en strandtentjes tot rotsig en rustig. Langs de kust wordt volop lokale vis geserveerd.

 

Authentic Abruzzo Italie Vakantie-idee Reis-idee bergen zee zon rondreisDe kust tussen Ortona en Vasto staat bekend als “Costa dei Trabocchi” . Hier  liggen de monumentale trabocchi. In sommige van deze houten vissersplatforms kun je zelfs dineren. Villa Mucchiarelli is een prima uitvalsbasis voor het zuidelijk kustgebied. In dit landhuis bij Crecchio, op acht kilometer van zee, zijn de kamers prachtig gerestaureerd.

 

Het leuke van de Abruzzen is dat je ze nog een beetje voor jezelf hebt. Noordelijke vakantievierders kom je hier nauwelijks tegen. En dat terwijl deze regio zoveel te bieden heeft: landschappen die als filmdecor dienen, de beste wijnen en spijzen en authentieke dorpjes. En de Abruzzees? Die lijkt wat stug, maar met een paar woorden Italiaans word je binnen de kortste keren onthaald als een huisvriend.     

 

Het echte Italië
Voor een anders-dan-anders vakantie is de Italiaanse regio Abruzzo echt een ontdekking. Natuurlijk is Toscane prachtig en Rome een wereldstad, maar wil je de drukte en de hordes Nederlanders ontlopen, dan kies je voor deze groene regio. Je vindt er alles wat je nodig hebt: prachtige stranden, hoge bergen, middeleeuwse dorpjes, heerlijk eten en vooral rust. De zussen Monique (uit Voorburg) en Christa (die in Rome woont) leiden met veel enthousiasme en deskundigheid de reisorganisatie Authentic Abruzzo. De accommodaties die zij verhuren hebben allemaal iets extra’s, bovenal veel sfeer. Tevens zijn zij de perfecte partner voor het organiseren van groepsreizen, teambuilding en schoolreizen naar Rome en Abruzzo.

 

Het echte Italië tref je op de website van Authentic  Abruzzo. A presto.

 

Authentic Abruzzo Italie Vakantie-idee Reis-idee bergen zee zon rondreisAuthentic Abruzzo Italie Vakantie-idee Reis-idee bergen zee zon rondreis

 

Nieuwsgierig geworden naar dit nog onbekende stukje Italië?

 

Geef uw wensen door en ontvang ideeen en voorstellen voor een onvergetelijke vakantie  >