Volg ons:

Zimbabwe rondreis gids Zimba safaris 2014 2015 2016 bushwalk 4wd matobo hills big,five hwange victoria watervallen matusadona lake kariba mana pools zambezi rivier kano  safari  lodge individuele, reisorganisatie Veel mensen zoeken een onvergetelijke safari ervaring maar vallen ten prooi aan de meer bekende commerciële safari gebieden in Zuid Afrika, Kenia en het noorden van Tanzania. Deze landen zijn zeer in trek bij de toerist omdat zij veel naamsbekendheid hebben. Zimbabwe is minder bekend en daardoor kent het ook nog niet zoveel toerisme.

 

Zimbabwe is eigenlijk een verborgen juweel en juist omdat het toerisme nog niet in grote getale aanwezig is kunt u nu nog in alle rust, en ten opzichte van de bekende Afrikaanse landen, ook nog voordelig profiteren van al hetgeen Zimbabwe te bieden heeft.

 

 

 

Zimbabwe: verrassend, gevarieerd en met verblijf op prachtige locaties 

Zimbabwe beschikt over buitengewoon mooie natuurparken zoals de tropische aanblik van het groene bergachtige oosten met de mooie watervallen, de bizarre rotsformaties en de neushoorns in de Matobo Hills, de Big Five en de uitgestrekte savannes in Hwange, de beroemde Victoria watervallen, de ongerepte wildernis in Matusadona gelegen aan de prachtige oevers van Lake Kariba, het fascinerende Mana Pools waar close encounters niet zelden zijn én niet te vergeten de Zambezi Rivier waar een kanosafari eigenlijk een must is en waar u onvermijdelijk langs groepen nijlpaarden zult peddelen.

 

Zimbabwe rondreis gids Zimba safaris 2014 2015 2016 bushwalk 4wd matobo hills big,five hwange victoria watervallen matusadona lake kariba mana pools zambezi rivier kano  safari  lodge individuele, reisorganisatie Zimbabwe rondreis gids Zimba safaris 2014 2015 2016 bushwalk 4wd matobo hills big,five hwange victoria watervallen matusadona lake kariba mana pools zambezi rivier kano  safari  lodge individuele, reisorganisatie

 

Het zijn slechts enkele hoogtepunten van Zimbabwe maar het land biedt véél meer!  Zimbabwe is werkelijk rijk aan een afwisselende flora en fauna, kleine en grote natuurreservaten en overal is wel wild te vinden. Naast de hoogtepunten zijn er nog veel meer locaties met fraai gelegen accommodaties die nauwelijks door toeristen bezocht worden en waar vooral de lokale bewoners graag vertoeven wanneer zij iets te vieren hebben.

 

De bewoners van Zimbabwe zijn zeer familiair, vrolijk en gastvrij en wanneer u de mogelijkheid heeft om kennis met hen te maken zult u hen ongetwijfeld in uw hart sluiten. Eén van de voornaamste bezigheden van de bevolking is om te gaan vissen, niet alleen voor de nodige maaltijd maar ook voor hun plezier. Jaarlijks in oktober worden er evenementen georganiseerd op Lake Kariba waar man, vrouw en kind de strijd aan gaan om de grootste Tigerfish te vangen. Een geweldig spektakel dat een ware hengelaar niet zou mogen missen. Maar ook buiten dit spektakel om is het mogelijk om vanuit diverse lodges met een begeleider de rivier of een meer op te gaan en een hengel uit te gooien. Een ontspannende, sociale en vaak lonende bezigheid terwijl u geniet van de omgeving, het geknor van de nijlpaarden en het voorbijlopend wild. De vis die gevangen wordt, wordt bereid tot een heerlijke maaltijd of onder de lokale bevolking verdeeld.

 

Echte Wildlife ervaring

Zimbabwe rondreis met gids Zimba safaris bushwalk Zimbabwe is een perfecte bestemming voor hen die eens wat anders willen. Het is bij uitstek een land waar u naast boeiende game drives in open 4WD en prachtige kanosafari’s, de meest unieke wandelsafari’s kunt ondernemen, uiteraard begeleid door zeer ervaren, gekwalificeerde en bewapende gidsen.

 

Traditionele wandelsafari’s in Zimbabwe zijn niet zomaar ‘bushwalks’ maar echte wildlife ervaringen waarbij u soms van heel dicht bij het wild kunt observeren, De wandelingen zijn fascinerend, informatief en een ervaring die u niet snel vergeet.

 

Elk gebied vereist een specifieke kennis en benadering van het wild en de gidsen worden zorgvuldig uitgekozen zodat de kwaliteit van de safari en natuurlijk ook uw veiligheid optimaal is.

 

Zimbabwe rondreis met gids Zimba safaris kanosafari Niet voor niets worden de gidsen uit Zimbabwe alom geprezen want Zimbabwe kent de strengste en langste opleiding tot wildlife gids van heel Afrika, zowel in theorie als in praktijk. Daarnaast worden zij ook nog getraind tot gastheer, immers trekken zij soms dagen met u op en een geslaagde safari is niet alleen afhankelijk van de bestemming maar ook van de sfeer en gastvrijheid.

 

Positief reisadvies

Zimbabwe is absoluut niet minder veilig dan andere landen in Afrika. Net als in andere Afrikaanse landen geldt ook hier dat u zich niet in bepaalde buurten moet ophouden of in het donker alleen over straat moet gaan. Toon respect, probeer u aan te passen en show uw rijkdom niet te veel dan zult u zeker zijn van een geweldige vakantie!

 

De jarenlange negatieve aandacht van de media vanwege het politieke beleid heeft er mede voor gezorgd dat het toerisme wegbleef en is het een zeer moeilijke tijd voor de bevolking geweest. De introductie van de Dollar in 2009 heeft in een rap tempo een positieve ommekeer gebracht. De beperkingen van journalisten werden versoepeld en negatieve reisadviezen opgeheven, het toerisme kwam langzaam maar zeker weer op gang, tot grote vreugde van de bevolking wiens inkomen grotendeels afhankelijk is van het toerisme. Lege schappen in de winkels zijn al lang verleden tijd en alle goederen uit Zuid Afrika zijn weer vrij en concurrerend verkrijgbaar zoals brandstof, groente en fruit, geneesmiddelen enz. Reizen door Zimbabwe is ten opzichte van veel andere wildlife bestemmingen nog steeds een stuk voordeliger. Nu is het moment om Zimbabwe te (her)ontdekken! De bewoners zullen u met open armen ontvangen!

 

Uw reis uitstippelen

Zimba Safaris helpt en adviseert u graag bij het uitstippelen van uw rondreis. Maatwerk is niet altijd veel duurder, maar wel zo uniek. De mooiste reizen op maat van budget en midrange tot luxueus, unieke safari mogelijkheden met privé gids, rondreizen met privé chaufeur/gids, in de bekende parken maar ook in niet toeristische gebieden, in elke uithoek van het land. Maak ons uw wensen kenbaar en wij maken er een onvergetelijke reis van!