Volg ons:

De regio Andalusië is de meest populaire vakantiebestemming binnen Spanje. Met een oppervlakte van meer dan 87.000 km² (ruim twee keer de oppervlakte van Nederland) is het een behoorlijk grote regio. Toch blijven de meeste toeristen steken aan de kust van Malaga, -aan de Costa del Sol-, en in de steden Granada, Cordoba en Sevilla. Laatstgenoemde steden zijn inderdaad ook pareltjes die zeker bezocht dienen te worden tijdens een vakantie Andalusië.

 

Maar Andalusië heeft nog zoveel meer te bieden! Het is een groen, bergachtig paradijs met kleine dorpen, oude charmante stadjes en veel verschillende natuurparken.

 

 

Kleine dorpen en oude charmante stadjes in Andalusië

 

Wil je het echte Andalusië ontdekken, ga dan van de gebaande paden af en proef het Andalusische leven in kleine dorpen en oude charmante stadjes in Andalusië. In het hart van Andalusië liggen bijvoorbeeld de plaatsen Alcalá la Real, Baena, Cabra, Lucena, Priego de Córdoba, Puente Genil, Carmona en Osuna, in het zogenaamde ‘Caminos de Pasión’ gebied (verdeeld over de provincies Córdoba, Sevilla en Jaén).

 

Of wat zeg je van de Middeleeuwse plaatsen Baeza en Ubeda in de provincie Jaén of witte Moorse dorpjes als Pamponeira en Capileira in natuurgebied La Alpujarra (provincie Granada)? Daarnaast zijn er natuurlijk nog de bekendere witte dorpen (=Pueblos Blancos) als Grazalema en Setenil de las Bodegas in de provincie Cadiz.

 

Het Andere Spanje AndalusiŽ Alcala la Real reisorganisatie MakeMyHoliday.nl

 

Indrukwekkende natuur in Andalusië

 

Naast idyllische dorpen en stadjes in deze Spaanse regio is er een indrukwekkende natuur in Andalusië te vinden. Een paar voorbeelden: Sierra de Cazorla, Sierra Grazalema, Sierra Subbética, Serranía de Ronda, nationaal park Doñana, natuurgebied La Alpujarra, Sierra de Cabo de Gata en de Sierra Nevada, waarschijnlijk het meest bekende natuurgebied in Andalusië. Stuk voor stuk prachtige en heel diverse natuurgebieden.

 

 

Ontdek Andalusië op je eigen manier

 

Ontdek Andalusië op je eigen manier! Aangezien wij nog veel met onze kleine kinderen reizen, verkennen wij Spanje vooral per auto, zodat we kunnen stoppen waar en wanneer we willen. Maar het is ook prachtig om Andalusië te voet, op de fiets of te paard te ontdekken. Of om de prachtige kleuren en beelden van Andalusië vast te leggen tijdens een fotoreis. En hou je van lekker eten, ga dan je smaakpupillen achterna in een gastronomische reis door Andalusië en proef de vele verschillende wijnen, olijven, hammen, olies, vissen en ga zo maar door.

 


Ben je geïnspireerd geraakt om Andalusië buiten de gebaande paden te ontdekken?

 

Het Andere Spanje biedt diverse reizen door de binnenlanden van Andalusië aan: culturele rondreizen, fietsvakanties, paardrijvakanties, fotografiereizen, gastronomische reizen en Semana Santa reizen. 

 

Artikel geschreven door: Ria Poulsen (blogger en tekstschrijver Spain Made For You)