Volg ons:

Ontdek de Filippijnen
Door: AmerikaCanadaReizen.nl

Ronald van Nieuwenhuizen Face2Face Travel FilippijnenOp het programma tijdens mijn studiereis stonden 3 van de ruim 7000 eilanden van de Filippijnen: Een unieke kans om dit prachtige land te bezoeken. Deze door het massatoerisme nog niet ontdekte bestemming heeft veel te bieden: Cultuur, natuur, wellness, snorkelen en duiken en natuurlijke prachtige stranden!

 

Mijn reis begon in Cebu stad de voormalige hoofdstad van de Filippijnen. Hier zijn nog veel restanten uit de Spaanse koloniale tijd te vinden. Cebu vervult nog steeds een centrale rol in de Filippijnen. Zo is hier de grootste gedroogde vismarkt van de Filippijnen te vinden , gaan er ook veel vlieg- en bootverbindingen via Cebu. Samen met de chauffeur en de Nederlandse reisleiding ter plaatse een city tour gemaakt en de highlights van Cebu stad gezien. Naast comfortabele toeristenklasse hotels zijn er ook een aantal luxe spa resorts te vinden in Cebu stad ,  dus een  heel gevarieerd aanbod.

 

Ronald van Nieuwenhuizen Face2Face Travel FilippijnenMoalboal aan de westkust van Cebu is een geliefde plek voor duikers maar heeft ook veel mogelijkheden voor activiteiten zoals canyoning,  kayakken en trekkings. Vanuit Cebu kun je gemakkelijk per boot of per vliegtuig naar andere eilanden reizen. Ik heb ervoor gekozen om naar Bohol te gaan.

 

Dit eiland ten oosten van Cebu is vooral bekend door de Chocolate Hills en de spookdiertjes die hier leven en die men met succes beschermt tegen uitsterven. Op Bohol is het ook goed toeven aan een van de vele stranden. Ik verbleef aan het strand van Alona, waar diverse hotels zijn (van eenvoudig tot luxe hotels) . Hier kun je ’s avonds heerlijk genieten van een diner  of drankje op het strand aan de gezellige boulevard.

 

Ronald van Nieuwenhuizen Face2Face Travel FilippijnenTijdens een dagtour over het eiland Bohol zie je deze bijzondere attracties van het eiland, maar kun je bijvoorbeeld ook een boottocht maken over de Loboc rivier en ondertussen genieten van een lunch buffet. Bohol is een prima bestemming voor het hele gezin:. Er is voor iedereen iets: strand, duiken, snorkelen een dagexcursie maken.  De duik- en snorkelstekken zijn op korte afstand van het eiland gelegen.  Vanaf Bohol ging mijn reis met een binnenlandse vlucht weer verder naar het hoofd eiland van de  Filippijnen: Luzon.

 

Vanaf Manila is het enkele uren rijden naar Clark, de luchthaven nabij Angeles, waar we overnacht hebben, Clark is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde rijstterrassen van Banaue. Deze staan op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst en zijn eeuwen geleden volledig met de hand aangelegd. De rit van Clark/Angeles duurt ongeveer 8 a 9 uur over een 2 baans weg die vanaf Angeles naar het noorden voert. Zeker een interessante rit en met een privé chauffeur kun je altijd even stoppen om een foto te maken, of wat inkopen te doen. Overnachting in het Banaue hotel , het hotel dat door de staat wordt gerund en het enige hotel  is in de omgeving. De  volgende dag naar de rijstterrassen van Banaue gereden met een Jeepney, een belevenis op zicht  Indrukwekkend om de rijstterrassen te zien die al zo lang geleden met de hand  zijn aangelegd. Ook nog een bezoek gebracht aan een Ifugao dorp, waarbij je een goed beeld krijgt hoe deze mensen  leven en over hun gebruiken leert.

 

Ronald van Nieuwenhuizen Face2Face Travel FilippijnenHelaas naderde het einde van de reis alweer en na 2 nachten Banaue vertrokken we weer richting  Manila, Onderweg nog gestopt bij de Clark airport en het museum daar bezocht. Clark Airport is een voormalige Amerikaanse luchtmacht basis. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven gevestigd, waaronder veel outletstores en is de luchthaven er een voor burgerluchtvaart geworden waar ook internationale vluchten aankomen,. Je kunt er voor heel weinig geld merkartikelen kopen. Ook nog een bezoek gebracht aan Bacalor, dat door modderstromen als gevolg van de  uitbarsting van de Pinatubo vulkaan gedeeltelijk is bedolven. Bijzonder om te zien hoe ook hier de mensen de draad weer kunnen oppakken en verder leven in een gebied dat destijds zwaar getroffen is door de vulkaan.  Aansluitend doorgereden naar de luchthaven van Manila voor de terugvlucht naar Nederland. Zo kwam er een mooie en indrukwekkende studiereis ten einde. Ik vloog me Catahy Pacific. Er zijn diverse aanbieders van vluchten naar de Filippijnen , ook leuk om een stopover te maken op de heen- of terugreis. Ik kom zeker nog terug in de land van de vele eilanden  en de bijzonder oprechte en vriendelijke mensen. Hartelijk dank voor deze ervaring !

 

Enthousiast geworden en wilt u ook een (duik) reis naar de Filippijnen maken? Plaats uw vakantiewens en kom in contact met een reisexpert gespecialiseerd in de Filippijnen. Ontvang gerichte voorstellen en vind uw droomreis!

 

Plaats hier uw vakantiewens en ontvang ideeen en voorstellen voor uw reis  >