Volg ons:

SiciliŽ is zon, zee en een indrukwekkende tour in de tijd naar de Oudheid

Autorondreis Sicilie Italie Fly-drive 15 dagen Minerva ReizenSicilië is het grootste eiland van de Middellandse zee en doet denken aan zon, zee en citroenen. Het eiland biedt fantastische bouwwerken uit drie millennia en heeft een adembenemend landschap.

 

Wilt u het beste van Sicilië ontdekken? Denk dan eens aan een autorondreis door Sicilië!

 

U verblijft in agriturismo; boerderijen of landgoederen welke nog altijd in bedrijf zijn. Ze zijn gelegen in een prachtige omgeving met olijfbomen, wijngaarden, bossen of bergen. Vaak zijn de agriturismo al generaties lang in handen van dezelfde familie en u zult zeer gastvrij ontvangen worden! U kunt er genieten van zelfgemaakte producten zoals olijfolie, wijn, jam en honing. Kortom, een onvergetelijke vakantie in landelijke sfeer! De rondreis is ook zeer geschikt voor families met kinderen.

 


Hoogtepunten rondreis Sicilië:

 

Autorondreis Sicilie Italie Fly-drive 15 dagen Minerva Reizen Etna

Noord - Sicilië

 

De Etna is de hoogste berg van Sicilië en de grootste actieve vulkaan van Europa. De kust wordt getypeerd door pittoreske vissersplaatsjes, de stranden, citroen- en sinaasappelbomen en talrijke bloemen.

 

In het achterland van Cefalù, een oeroud dorpje met smalle straatjes en een bijzondere kathedraal, ligt het Madonie Natuurpark.

 

In het gebied zijn mooie wandelpaden uitgezet. Aan de noordkust van Sicilië ligt de hoofdstad Palermo. Een van de oudste steden van Europa met veel bezienswaardigheden die een bezoek zeker waard zijn.

 

 

Autorondreis Sicilie Italie Fly-drive 15 dagen Minerva ReizenZuid - West Sicilië

 

Het wijngebied rond Menfi, met Toscaans aandoende landschappen, heeft een gunstig klimaat waar de internationale druivensoorten het beste gedijen.

 

Selinunte was een Griekse kolonie waar o.m. belangrijke resten van zes grote Dorische tempels indrukwekkend zijn om te bezichtigen. Sciacca is een authentieke Siciliaanse vissersstad met Afrikaanse invloeden en het bekendste kuurbad van Sicilië. Agrigento, met de Vallei van de Tempels, is een indrukwekkende reis in de tijd naar de Oudheid.

 

Hier liggen een reeks Griekse religieuze ruïnes bij elkaar op een lichtglooiende bergkam. De Concordia tempel, uit de 5e eeuw v. Chr., is het best bewaard gebleven.

 

 

Autorondreis Sicilie Italie Fly-drive 15 dagen Minerva ReizenOost - Sicilië

 

Een unieke combinatie van natuur en cultuur. De Etna domineert het hele noordoosten van Sicilië en is de grootste actieve vulkaan van Europa. Catania, de tweede stad van Sicilië, ligt aan de voet van de Etna. Deze stad werd door de uitbarsting in 1669 compleet verwoest en is weer herbouwd in barokstijl. Siracusa, was de mooiste en rijkste stad van de antieke Griekse wereld.

 

Het oudste deel van de stad heet Ortigia en is het eiland waarop de stad werd gesticht. Nu is het een sfeervolle binnenstad met middeleeuwse straten en mooie barokke bezienswaardigheden.

 

 

Uw route

 

Autorondreis route Sicilie Italie Fly-drive 15 dagen Minerva Reizen

 

Deze fly-drive Sicilie boekt u bij Minerva Reizen, dé Italië specialist.