Volg ons:

Traditionele Italiaanse keuken in Piemonte

Natuurlijk Reizen Piemonte Langhe Italie wijnreis wandelreis culinaire reis ideeLokale gerechten, mooie wijnen, vergeten groenten, truffels en olijfolie: een feest voor de smaakpapillen!

 

Het culinaire hart van Piemonte vindt u in de Langhe, een prachtige streek waar het landschap nog kleinschalig is. Een ruime variatie aan lokale producten en eeuwenoude tradities maken de streek tot een genot voor gastronomische fijnproevers. Wereldberoemde wijnen, olijfolie en kaas worden hier nog op ambachtelijke wijze gemaakt.

 

Het gebied is beroemd om de perziken, peren en groentes, zoals de vierkante rode pepers van Motta di Costigliole d'Asti, prei uit Cervere, kleine uien afkomstig uit Ivrea, asperges uit Santena en kardoenen uit Nizza Monferrato. Gedipt in bagnacaoda, een saus gemaakt van knoflook, ansjovis en olie zijn deze vergeten groenten een ware delicatesse. De koning van de regionale keuken en de trots van Italië op culinair gebied is de witte truffel.

 

Slow Food

Piemonte is de bakermat van Slow Food; een organisatie, die streeft naar het behoud van de culturele en traditionele keuken en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van gewassen, zaden, planten, dieren en landbouwgebruiken van een regio. Wereldwijd heeft zij inmiddels een grote aanhang verworven. Een heuse universiteit is opgezet in Piemonte met als doel het bewustzijn ten aanzien van goed eten te bevorderen, waarbij producten uit de eigen regio centraal staan en zogenaamde vergeten groenten weer op het menu worden gezet.

 

Ontdek ook het prachtige Piemonte en maak een culinaire (wandel)reis door dit mooi stukje Italië!