Volg ons:

Kent u de BBC-uitzending met Joanna Lumley over het Noorderlicht en wilt u dit prachtige spektakel zelf aanschouwen?

 

Zelf hebben we afgelopen september meerdere avonden dit magische licht mogen aanschouwen. Wat hebben we genoten! Door middel van de Noorderlicht app wisten we dat direct op onze eerste avond in Lapland de kans groot was om het magische licht te zien. Toch waren we er niet op voorbereid dat het al om 20.00 uur raak was, het was nog niet eens echt donker! We liepen buiten toen de lucht om ons heen begon te bewegen, we keken elkaar aan en zeiden tegelijk we moeten terug om de fotocamera op te halen! Ik heb vlug een foto gemaakt met mijn mobiel en zelfs daar was het, weliswaar beperkt, op te zien. Snel zijn we teruggelopen, onderweg genietend van het spektakel om ons heen. We hebben de camera gepakt en foto’s gemaakt.

 

Het licht was wit met roze en blauwe uitlopers. Het begon vroeg in de avond en het was heel erg beweeglijk, het ging van zuid naar noord recht over ons heen en het duurde al met al enkele uren, dan was het even weg maar kwam het van de andere kant weer opzetten. Het kan ook zijn dat het Noorderlicht zich maar enkele minuten laat zien. Dat weet u natuurlijk nooit van te voren. Gewoon kijken en genieten van de kleurenpracht! Een paar avonden later in Alta en daarna in Tromsø was het weer raak en toen was het groen van kleur en danste het licht over de stad, zelfs bij het stadslicht van Tromsø was het Noorderlicht heel goed te zien!

 

Norgereiser vakantie reizen Zweden Noorwegen Finland

 

De verwachting voor 2015 en 2016 is dat er meer Noorderlicht te zien zal zijn door de zonnewind, wij hebben dit al als zodanig ervaren! We hadden vooraf gelukkig al gekeken hoe het Noorderlicht gefotografeerd kon worden maar evengoed is het een kwestie van proberen en met wat geluk hebben we meerdere kansen gehad en is het gelukkig goed gelukt om dit adembenemende schouwspel op de gevoelige plaat vast te leggen. Voor ons is het een droom die werkelijkheid geworden is!

 

Mijn favoriete bestemmingen zijn de Lofoten en Vesterålen, Tromsø, Alta en Kirkenes, dat komt door de vele mogelijkheden die u daar hebt. In deze dunbevolkte gebieden kunt u genieten van de ongerepte natuur, uitgestrekte bossen, bevroren meren en rivieren, sprankelend witte sneeuw en spannende activiteiten. Laat u verrassen!

 

Maar u hoeft niet alleen voor het Noorderlicht naar het prachtige noorden te gaan, er zijn nog veel meer bijzondere activiteiten die u daar kunt ondernemen. Denk hierbij aan een hondensledetocht, sneeuwscootersafari, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en wat te denken aan een overnachting in een sneeuw- of ijshotel.  In september en oktober zijn er nog niet overal winteractiviteiten mogelijk maar dan kunt u volop genieten van de uitbundige herfstkleuren. Vraag naar de  mogelijkheden.

 

Norgereiser vakantie reizen Zweden Noorwegen Finland husky hondensleetochtNorgereiser vakantie reizen Zweden Noorwegen Finland husky hondensleetocht

 

Norge Reiser biedt bijzondere reizen naar het hoge noorden. Vanaf september tot half april is de kans groot om dit mysterieuze licht te zien. U kunt kiezen uit verschillende bestaande reizen maar u kunt ook zelf een reis samenstellen aangepast aan uw persoonlijke wensen. Norge Reiser maakt graag een vrijblijvende offerte voor u!

 

=> Zie voor meer informatie over Norge Reiser: www.norgereiser.nl of klik HIER voor aanvraag vrijblijvende informatie en mogelijkheden en/of vraag offerte aan.

 

Meer plezier, meer avontuur… laat het geen droom blijven! 

 

Norgereiser vakantie reizen Zweden Noorwegen Finland sneeuwscooter safari