Volg ons:

Minicruise

Ben je toe aan een paar dagen er lekker tussenuit, zin in een andere vakantiebeleving , alleen, met juist familie of vrienden, lekker onderweg zijn met weinig inspanning en veel luxe?

 

Een minicruise biedt deze combinatie! Wat is er rustgevender dan aan boord stappen, genieten van het water en fraaie uitzichten, met veel gemak en vermaak aan boord, en toch op reis te zijn naar steden of plaatsen om iets bijzonders te bezichtigen of te ervaren? Een minicruise bevat al deze ingrediënten voor een geslaagde korte vakantie. Om die reden heeft dit type reis de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en komt er bovendien steeds meer aanbod.

 

Wat is een minicruise?
Bij een minicruise wordt vaak gedacht aan een grote cruiseschepen, zo groot aan flatgebouwen, waarbij je weken lang rondvaart in exotische eilandgroepen zoals de Carribean. Maar er zijn tegenwoordig meer opties om van een cruise te genieten.

 

Vanwege de opkomende populariteit van cruises worden er vele leuke en toegankelijke minicruises aangeboden. Anders dan bij grote cruises waarbij passagiers vaak wekenlang weg zijn en soms eerst een hoop vlieguren moeten maken, start een minicruise dichter bij huis en duurt veel korter. Bij een minicruise ligt de reisduur ergens tussen 4 en 8 dagen. Anders dan je zou verwachten is het aanbod en variëteit aan minicruises inmiddels behoorlijk groot. De minicruises zijn in het algemeen (veel) goedkoper dan de reizen met grote cruiseschepen naar verre oorden.

 

Bij een minicruise zet men kleinere cruiseschepen in dan bij de grote cruisereizen. Maar deze kleine cruiseschepen zijn wel van vergelijkbare gemakken, comfort en luxe voorzien om het verblijf aan boord voor de passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Er zijn comfortabele slaapkamers met luxe bedden, een restaurant met vaak een bar, uiteraard een zonnedek met ligstoelen en soms zelfs een zwembad. Bij grote cruiseschepen gaan in de regel honderden passagiers mee. Bij een minicruise is dat aantal  een stuk minder, meestal tussen de 50 en 150 passagiers .

 

Wat zijn populaire bestemmingen voor een minicruise?

Hieronder volgt een aantal populaire bestemmingen voor minicruises.

 

Minicruise Nederland
Voor een minicruise hoeft u niet ver weg van huis. Nederland biedt met zijn grote rivieren, meren en kanalen als echt ´waterland´ tal van mogelijkheden voor het maken van een minicruise. Wat dacht u van een vaartocht op de Friese meren, door de Bollenstreek of het Groene Hart, een tocht langs de prachtige oude vissersplaatsjes zoals Volendam en Urk aan het IJsselmeer of een meer avontuurlijke tocht langs de Waddeneilanden. Keus genoeg dus!

 

Minicruise Duitsland
Het is een klassieker, maar dat is ook geen toeval! De belangstelling voor Rijn en Moezelcruises blijft onverminderd groot. Ook steeds meer ‘jonge’ senioren die de verhalen nog van hun ouders kennen, stappen aan boord van dit soort riviercruises. En zeg nu zelf, wat is er leuker om vanaf de boot die prachtige wijngaarden, (verlichte) kasteelruïnes en pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen te kunnen zien en ook nog eens te kunnen bezoeken. Lekker eten aan boord, een wijntje bij de boer te proeven of een bezoek te brengen aan zo’n schilderachtig dorp met smalle steegjes en gezellige marktpleintjes en leuke souvenirs.
Maar de uitzichten blijven onvergetelijk: de geweldige natuur- en vergezichten en de lichtjes op de oevers tegen het vallen van de avond!

 

Minicruise Scandinavië
Voor een indrukwekkende minicruise met veel ongerept natuurschoon moet u naar Scandinavië afreizen. Indrukwekkende fjorden en talrijke watervallen die vanaf het schip bewonderd kunnen worden.

 

Minicruise Engeland /UK

Een overtocht met een ferryboot naar Engeland kennen we allemaal. Maar wat te denken van een bootreis waarbij je meerdere kustplaatsen aan de Zuid-Engelse kust aandoet of een boottocht naar Schotland al dan niet gecombineerd met een bezoek met je eigen auto aan de Schotse “Highlands”. 

 

Minicruise Zuid-Europa
Bent u liever in mediterrane sferen? Dan is er ook volop keus in Zuid-Europa wat betreft het aanbod aan minicruises. Er zijn fantastische boottochten in het Middellandse Zeegebied, met opstapplaatsen als Venetië, Marseille, Genua, Barcelona en Piraeus-Athene. Veel klassieke steden en andere onvergetelijke bezienswaardigheden!

 

Wilt u een mini-cruise gaan maken? Plaats uw vakantiewens en geef aan waar u naar toe zou willen gaan. Nog niet helemaal uit de bestemming? Kies dan een of meer bestemmingen of geef u wensen en interesses aan en laat u verrassen door de reisexpert.

 

Uw ideale mini-cruise. Speciaal voor u gevonden, volgens uw wens!

 

Vakantiewens plaatsen >   

 

 

Thema's
Actieve vakantie algemeen
 
Autorondreizen
 
Bergsport | Bergsportvakantie
 
Camperreizen
 
Citytrips | Stedenreizen
 
Creatieve vakanties
 
Cruises
 
Culinaire | Wijnreizen
 
Cultuurreizen
 
Dansreizen
 
Duikvakantie
 
Fietsen | Fietsvakantie
 
Fly-drive
 
Fotografiereizen
 
Gehandicapten-|Zorgreizen
 
Golfen | Golfvakantie
 
Huwelijksreis
 
Kwalitatieve kampeervakanties
 
Luxe | Exclusieve reizen
 
Motorreizen
 
Natuurreizen
 
Opera-, Concert-, Muziekreizen
 
Outdoorvakantie
 
Poolreizen
 
Rootsreizen
 
Safarireizen
 
Surfen | Surfvakantie
 
Taalreizen
 
Treinreizen
 
Vakantiehuizen
 
Verre-rond-reizen
 
Vrijwilligersreizen
 
Wandelvakantie | Trektochten
 
Welnessreizen
 
Wintersportreizen
 
Wintersportvakanties
 
Zakenreis
 
Zeilen | Zeilvakantie
 
Zonvakanties