Volg ons:

Bergsport | Bergsportvakantie

Wandelt u vaak in de bergen en bent u toe aan een volgende stap? Bent u gefascineerd door de bergen, sportief en op zoek naar een uitdaging?


Dan is een bergsportvakantie iets voor u!


Bij een bergsport denkt men vaak meteen aan zware beklimmingen om de hoogste top te kunnen bereiken. Maar ook voor de minder ervaren bergsporters zijn er vele mogelijkheden om de bergsport te beoefenen.


Denk hierbij bijvoorbeeld aan klettersteigen, (gletsjer)ijsbeklimmen of rots(wand)beklimmen. Klettersteigen ook wel via ferrata genoemd, wint de laatste jaren sterk aan populariteit. Het is een mooie en spannende manier om echte beklimmingen uit te voeren. De kunstmatige routes die door steile rotswanden zijn aangelegd, zijn daarbij altijd voorzien van een staalkabel waar je aan gezekerd bent. Met name in de Alpen zijn er steeds meer mooie klettersteigroutes bij gekomen met de meest uiteenlopende moeilijkheidsgraden.
 

Tijdens een bergsportvakantie begint u vaak met een korte of langere cursus waarbij u alle facetten van de bergsport leert kennen, waarna u dit meteen in de praktijk kan brengen. Dit gebeurt uiteraard onder leiding van ervaren instructeurs. De invulling en lengte van de cursus hangt natuurlijk ook af van welke bergsport u gaat doen, de zwaarte hiervan en welke ervaring u al eventueel heeft.
 

Uiteraard is het wel van belang dat u beschikt over een goede conditie, doorzettingsvermogen en bij tochten bij voorkeur over wandelervaring. De bergsportvakanties zijn er voor verschillende niveaus; van licht tot middelzwaar en zeer zwaar (voor de echte topbeklimmingen).
Tijdens de bergsportvakantie wordt gebruikgemaakt van verschillende accommodaties, zoals hotels, berghutten of pensions. Geniet onderweg van het geweldige landschap, de prachtige vergezichten op de meest mooie bestemmingen!
 

De bergsporten kunt u op vele plaatsen beoefenen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Gran Paradiso en Mont Avic in Frankrijk, De Dolomieten, Sella of Brenta in Italië, Steirmark of Silvretta in Oostenrijk en Beieren in Duitsland. Klettersteigen kunt u ook doen in de bergen bij het Comomeer of Gardameer in Italië. Hier begint het bergsportseizoen al vroeg in het jaar en loopt door tot en met de herfst.
 

Zin in een bergsportvakantie? Plaats uw vakantiewens en geef zo goed mogelijk aan wat uw wensen zijn en waar uw interesse naar uitgaat. Vermeld ook of u eventueel al ervaring heeft en om welk niveau het gaat. De reisexperts gaan voor u op zoek en kunnen u helpen uw vakantie te organiseren. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden en geniet van een fantastische bergsportvakantie!

 

Uw ideale bergsportvakantie. Speciaal voor u gevonden, volgens uw wens!