Volg ons:

Treinreizen

Wilt u ook eens ervaren hoe het reizen per trein naar verre bestemmingen was voordat het vliegtuig voor toeristen zijn intrede deed? Dat kán en het is veel avontuurlijker dan u denkt.
 

Omdat reizen met de trein zo puur en oorspronkelijk is, zijn er weer volop mogelijkheden om landen, zelfs continenten met de trein te bereizen. Van klassiekers als de Oriënt Express en Trans-Siberië Express, enkelbaans sporen naar hoog gelegen bergdorpen zoals Saint-Moritz tot avontuurlijke treinreizen in Zuid-Afrika.
 

Het mooie aan treinreizen is dat je de landschappen, culturen en de mensen ziet veranderen. Je ervaart het aan den lijve… de kleuren, geuren en smaken van de aan je voorbij trekkende buitenwereld. De binnenwereld en de cadans blijven daarentegen hetzelfde. Dit is de wereld van de treinreiziger! Ervaar het ook eens. Ga terug in de tijd, maar met het gemak en comfort van onze tijd!
 

Algemeen

Treinreizen zijn uitermate populair en moeten om deze reden lang van tevoren gereserveerd worden. Net als een Zeecruise, bieden deze treinreizen alle vooruitzichten voor een heerlijke vakantie en is alles onder één dak: vervoer, accommodatie, maaltijden, recreatie en excursies. Voordeel is dat de koffers maar één keer in- en uit gepakt hoeven te worden.

 

Bestemmingen

Hieronder is ter inspiratie een aantal voorbeelden van (klassieke) treinen gegeven. Er zijn echter nog tal van andere mogelijkheden!
 

Europa

Een dagje shoppen in Parijs is dichterbij dan u denkt. Met de supersnelle Thalys bent u slechts in 3:18 uur vanaf Amsterdam, in 2:36 uur vanaf Rotterdam in hartje Parijs. De Thalys is voorzien van een bar/buffetrijtuig en airco. Tijdens uw reis zetelt u zich in een comfortabele verstelbare fauteuil.


Of de ‘klassieker onder de klassiekers’: de Oriënt-Express naar Venetië of Istanbul.
 

En natuurlijk de uit Moskou vertrekkende Trans-Siberië Express naar Vladivostok en de Trans Mantsjoerije Express  Beijing!
 

Afrika

In Zuid-Afrika kunt ook geweldige treinreizen maken. Bijvoorbeeld met de Blue Train van Kaapstad naar Pretoria. Per Blue Train Zuid-Afrika verkennen is wellicht de meest luxe manier van reizen binnen Zuid-Afrika.
 

Of neem de Pride of Africa: sinds de start in 1989 is de Rovos Rail een internationaal begrip geworden op het gebied van reizen in stijl. Stap aan boord van deze prachtige trein waar u  met houten panelen beklede coupés aantreft en u kunt genieten van de verfijnde keuken in een vijf-sterren luxe omgeving. Overweldigende ervaringen die u nooit meer zult vergeten….
 

Heeft u al zin in een treinreis? Vertel uw wensen en de reisexperts gaan voor u op zoek.
 

Uw ideale treinreis. Speciaal voor u gevonden, volgens uw wens!

 

Luxe treinreizen. Afrika, Pride of Africa, Rovos


 

Thema's
Actieve vakantie algemeen
 
Autorondreizen
 
Bergsport | Bergsportvakantie
 
Camperreizen
 
Citytrips | Stedenreizen
 
Creatieve vakanties
 
Cruises
 
Culinaire | Wijnreizen
 
Cultuurreizen
 
Dansreizen
 
Duikvakantie
 
Fietsen | Fietsvakantie
 
Fly-drive
 
Fotografiereizen
 
Gehandicapten-|Zorgreizen
 
Golfen | Golfvakantie
 
Huwelijksreis
 
Kwalitatieve kampeervakanties
 
Luxe | Exclusieve reizen
 
Motorreizen
 
Natuurreizen
 
Opera-, Concert-, Muziekreizen
 
Outdoorvakantie
 
Poolreizen
 
Rootsreizen
 
Safarireizen
 
Surfen | Surfvakantie
 
Taalreizen
 
Treinreizen
 
Vakantiehuizen
 
Verre-rond-reizen
 
Vrijwilligersreizen
 
Wandelvakantie | Trektochten
 
Welnessreizen
 
Wintersportreizen
 
Wintersportvakanties
 
Zakenreis
 
Zeilen | Zeilvakantie
 
Zonvakanties