Volg ons:

Wintersportvakanties

Wintersportvakantie met vrienden. Mittelberg Oostenrijk

Een heerlijke wintersportvakantie in de sneeuw. Er even helemaal uit zijn en genieten van de bergen, de gezonde lucht en de gezelligheid met elkaar. Overdag skiën, snowboarden of langlaufen of een mooie wandeltocht maken door de prachtige bergen.

 

En daarna genieten van de après-ski en de leuke restaurantjes en cafés en ’s avonds heerlijk weer thuiskomen in uw hotel, pension of eigen appartement of chalet. Dat is het ultieme wintersportgevoel!
 

WINTERSPORTBESTEMMINGEN

De bekende wintersportbestemmingen zijn Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland. Prachtige gebieden met voor elk wat wils; van authentieke rustige dorpjes tot chaletdorpen met een uitbundiger uitgaansleven, van glooiende pistes tot uitdagende skihellingen en avontuurlijke funparks, van kleine gebieden tot kilometers lange pistes. De laatste jaren zijn er nieuwe bestemmingen bijgekomen, zoals Tsjechië en Polen. Deze gebieden zijn wat minder bekend bij het grote publiek, maar ook hier is het heerlijk vertoeven en zijn er vele mogelijkheden om te skiën en langlaufen.

 

In opkomst is een wintersportvakantie naar Scandinavië. Ontdek de prachtige natuur en winterlandschappen van bijvoorbeeld  Zweden, Finland of Noorwegen en verblijf in bijzondere accommodaties.
 

Bij een wintersportvakantie wordt vaak alleen gedacht aan skiën, snowboarden en langlaufen. Maar  wat te denken van bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen, schaatsen, een tocht per hondenslee of met een sneeuwscooter  of een rendier- of huskysafari. Ook voor de niet-skiërs biedt de wintersport volop mogelijkheden.
 

Er wordt vaak gekozen voor 1 of 2 weken wintersport, maar ook populair zijn de kortere skivakanties, zoals een weekend of een midweek.
Het wintersportseizoen begint vaak al in november en duurt tot ongeveer mei. Wilt u in de zomer skiën, dan kunt u terecht op de gletsjers in bepaalde gebieden.

 

Weet u al wat voor wintersportvakantie u wilt of bent u bijvoorbeeld nog niet uit de bestemming? Heeft u overal al gezocht, maar nog niet kunnen vinden wat u zoekt?
 

Plaats dan gratis uw vakantiewens en ontvang gerichte voorstellen. Selecteer bij het thema ‘Wintersportvakantie’ uw voorkeur voor wat betreft de accommodatie(s) en geef zo goed mogelijk aan wat uw wensen zijn, wat u belangrijk vindt, wat voor gebied u zoekt en om hoeveel personen het gaat. Ook kunt u aangeven of u wel of geen skipassen, skilessen of skihuur wenst en wat het skiniveau is van het reisgezelschap. De reisexperts gaan vervolgens voor u op zoek om de gewenste wintersportvakantie voor u te vinden.
 

Zoekt u een wintersport buiten Europa, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten of Canada of liever iets anders, zoals het maken van tourski of langlauftochten, een wandel (hutten)tocht of een sneeuwsafari, ga dan naar ‘Wintersportreizen’ en selecteer de vakantie die u zoekt.

 

Plaats uw vakantiewens en ontvang gerichte voorstellen >