Volg ons:

Ontdek MesopotamiŽ

Introductie:

Ontdek Mesopotamie Reisexpert MakeMyHoliday.nl

Welkom bij hèt reisbureau voor een exclusieve culturele reis naar het Oost-Turkse deel van het wonderlijke Mesopotamië. Mesopotamië is het Tweestromenland tussen de Eufraat en de Tigris. Het land van Meden en Perzen, de tuinen van Babylon, de bakermat van onze beschaving. Het wiel is hier uitgevonden, maar ook het schrift, landbouw en astronomie.

Wij zijn zelf opgegroeid in dit prachtige deel van Oost-Turkije. Voor ons zijn de bergen en de rivieren de achtergrond voor de ontdekkingsreizen die we als kind maakten. Wij nemen je mee op een ontdekkingsreis door de geschiedenis, het landschap en een fascinerende eeuwenoude cultuur en religie. We reizen met kleine groepen, tussen 8 en 15 mensen. Omdat we in een rustig tempo reizen, is er veel ruimte voor eigen inbreng en improvisatie. Iedereen kan op zijn eigen manier genieten van de mogelijkheden van dit gebied. In dit gebied wonen onder andere moslims, christenen, Assyriers, Jezidi en Zarathoestra-aanhangers. Men is hier zeer tolerant. Gastvrijheid en respect staan hoog in het vaandel en ook vrouwen kunnen hier ongestoord (en ongesluierd) reizen.

De oude Zijderoute loopt door Mesopotamië; de invloeden daarvan zijn nog sterk aanwezig. Niet alleen in kunst en architectuur, maar denk ook eens aan de keuken! We zullen elke dag genieten van de culinaire hoogtepunten van de karavaans van vroeger.

Dit gebied is nog lang niet helemaal blootgelegd, nog regelmatig worden nieuwe opgravingen gedaan met spectaculaire ontdekkingen. Zo bezoeken wij bijvoorbeeld Göbekli Tepe, het oudste tempelcomplex ter wereld (11.500 jaar oud).

Andere hoogtepunten van de reis zijn Nemrut, Hasankeyf, Mardin.
Op onze site vindt u de meest recente informatie.

Specialisme:

Ons reisbureau hecht aan een rustig tempo en ruimte voor individuele wensen. Als je belangstelling hebt voor bepaalde thema's (denk aan een culinaire reis, archeologie) zullen we proberen de reis hieraan aan te passen. Voor reeds bestaande groepen of individuen kunnen we ook reizen-op-maat organiseren. Zo hebben wij afgelopen zomer twee zeer geslaagde reizen georganiseerd voor modeblad VOGUE. In het komende december nummer van VOGUE en in het januari/februari nummer kunt u het resultaat bekijken.

Omdat we zelf afkomstig zijn uit dit gebied en er regelmatig komen, kennen we het gebied goed. Wij kennen plaatsen waar je als buitenstaander niet zo makkelijk komt.  We wonen echter al veertig jaar in Nederland, dus we begeleiden de reis gewoon in het Nederlands. 

Ontdek Mesopotamie reisexpert MakeMyHoliday.nlOntdek Mesopotamie reisexpert MakeMyHoliday.nlOntdek Mesopotamie reisexpert MakeMyHoliday.nlOntdek Mesopotamie reisexpert MakeMyHoliday.nl

Ervaring van onze reizigers:

"Ontdek Mesopotamië met eigen ogen, het doet je verlangen naar meer..."
Maria Poppe

"Ik heb een geweldig fijne, leerzame en gezellige vakantie achter de rug..."
Ria den Boer

"Ze kennen de streek op hun duimpje, passen het programma aan, en wijken ervan af, als en waar nodig, perfect!"
Luk & Liliane de Walsche

"Reizen door Mesopotamië is een belevenis, een ontdekkingsreis door een gebied op het snijvlak van oud en nieuw. Een kennismaking met een gedeelte van Turkije boordevol cultuur en prachtige natuur..."                                                                        Rita Morsch

Ontdek ook zelf het wonderlijke Mesopotamië! Geef uw wensen aan en wij zorgen ervoor dat ook u kunt genieten van dit prachtige deel van Oost-Turkije!

Gegevens:

 
Contact:
Bedriye Ataman
Telefoon:
06-40015989
Adres:
Stepekolk-Oost 18
5706 LA, Helmond

Aangesloten bij: