Volg ons:

KroatiŽ

 

Kroatië, land van historie, natuur en cultuur

Steeds meer mensen weten Kroatië te vinden. Het is dan ook een geweldig vakantieland. Alle elementen zijn er aanwezig. Kroatië kent in zijn landschap vele afwisseling met graslanden, meren, heuvels, dichte bossen, rotsachtige kustlijnen en eilanden in de Adriatische Zee.

Ten eerste is er de schitterende Kroatische kust aan de Adriatische Zee met baaien en helder zeewater. Maar ook liefhebbers van natuurparken komen ruim aan hun trekken. Er zijn vele nationale parken te bezoeken zoals: Nationaal Park Plitvicemeren, Nationaal Park Risnjak, Nationaal Park Paklenica, Natuurpark Papuk, Natuurpark Kopački rit en Natuurpark éumberak-Samoborsko gorje. Ook zijn er mooie watervallen zijn te vinden bij de Plitvice Meren. Deze staan op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Vooral in de bergstreken vind je een uitgestrekte bloemenpracht met orchideeën, edelweiss, gentianen en lavendel. Cipressen en olijfbomen komen er ook veel voor, met dank aan het warme klimaat. In de Kroatische natuurgebieden kun je onder andere wilde zwijnen, herten, vossen, fazanten, dassen, lynxen, wolven en zelfs beren tegenkomen.

De vriendelijke en behulpzame bevolking staat altijd voor je klaar. Split, Dubrovnik en de hoofdstad Zagreb zijn aanraders als je van cultuur en historie houdt. De gezelligste badplaatsen vind je op het schiereiland Istrië, zoals Porec, Pula en Rovinj. Natuurgebieden als Krka, de Plitvice-meren en de Kornati-eilanden zorgen voor de rust ter afwisseling. In Kroatië heeft iedereen het naar zijn zin!