Volg ons:

Midden-Oosten

Beste reistijd reisperiode in het Midden Oosten, JordanieHet Midden-Oosten is een van de warmste delen van de wereld. Het heeft dan ook vooral een droog of een semi-droog klimaat.

 

De beste reistijd wordt dus voornamelijk bepaald door de hoogte van de temperatuur. In onze zomermaanden kan de gemiddelde temperatuur oplopen tot meer dan 35 graden. Hierdoor zijn veel landen in het Midden-Oosten in onze zomer niet goed te bezoeken.

 

Landen in het Midden-Oosten hebben ook te maken met regentijden. De meeste regen valt in de wintermaanden. Doordat een groot deel van het Midden-Oosten bestaat uit woestijn en grote zandvlaktes zijn er landen die geteisterd kunnen worden door zandstormen. De kans hierop is het grootst in de maanden mei, juni en oktober. Ze kunnen vrij kort zijn, maar ook dagenlang aanhouden.

 

Welke periode de beste is om te reizen hangt dus af van de temperatuur en de kans op regenbuien en zandstormen. Binnenkort vindt u op de website meer informatie over het klimaat en de beste reistijd per land. Uiteraard kunnen ook de reisexperts u verder informeren over de beste reisperiodes.