Volg ons:

 

Klik HIER voor aanvraag vrijblijvende informatie bij reisaanbieder over vertrekdata en mogelijkheden en/of vraag offerte aan

Bestemming
Aantal dagen 
Thema
Periode

 

 

Bijzonderheden

 

Prijs

 

 

 

 

Natuurlijk Reizen Actieve vakanties op bijzondere locatiesSlowakije – regio Liptov
8 dagen
Actief, culinair, natuur
Klik HIER voor aanvraag vrijblijvende informatie over vertrekdata en mogelijkheden en/of vraag offerte aan
Bratislava, prachtige wandelingen, traditionele dorpen, culinair genieten, welness, gevarieerd en actief programma
Exclusief vlucht: €745.00. Inclusief vlucht: €995.00 (indicatie) |  Inclusief o.a. verblijf, bijna alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en welness. Op deze rondreis zijn vrijwel alle kosten inbegrep
en. Zie verder 1)

 

 


 

 

Deze reis biedt een zeer gevarieerd en actief programma waarbij u Slowakije niet alleen maar verkent maar „ondergaat“. We bezoeken de sfeervolle hoofdstad Bratislava, wandelen door ongerepte en zeer gevarieerde natuur, we komen door mooie dorpen, genieten van lekkere maaltijden en dranken. De eerste nacht verblijven wij in Bratislava, de andere dagen in de regio Liptov in een fijne accommodatie waar service en gastvrijheid  hoog in het vaandel staan.  U kunt hier tevens gebruiken maken van het aanwezige wellness centrum.

 

 

Ontdek Slowakije met haar vele mogelijkheden. De Liptov regio, gelegen tussen de hoge en lage Tatra, wordt ook wel het hart van Slowakije genoemd. In dit deel van Slowakije zijn tal van historische stadjes en traditionele dorpjes, sommigen ervan vallen onder Unesco. Tevens vindt u in de omgeving unieke grotten en prachtige kastelen, die terug gaan tot de middeleeuwen.

 

Liptov is een landstreek in Midden-Slowakije. Het bergachtige gebied wordt doorsneden door de rivier Váh, die de Hoge Tatra van de Lage Tatra scheidt. Tot 1918 was het een soort graafschap van Hongarije. ?De streek met haar gevarieerde natuur biedt prachtige wandelingen in de bergen, langs rivieren en meren.

 

In het noordelijke deel van de Lage Tatra, in de Demänovavallei, zijn de Demänova karsten en vele indrukwekkende grotten. De Demänova IJsgrot en de Demänova Vrijheidsgrotten behoren tot de mooiste grotten van Europa. Liptov staat tevens bekend om zijn typische volksarchitectuur en folklore. Wij bezoeken onder meer het door UNESCO beschermde bergdorpje Vlkolínec en het indrukwekkende  kasteel van Orava daterend uit 1267 en gebouwd op een steile berg, 112 meter boven de Orava rivier.

 

 

Dagprogramma: 8 daagse reis Slowakije - Liptov

 

Dag 1: Vertrek naar Bratislava

 

Treinreis naar Bratislava (vertrek ochtend, aankomst avond) en aansluitend een transfer naar het hotel in Bratislava. Hierna bezoeken we het historische stadscentrum. 

 

Dag 2: Bezoek Bratislava

 

Na het ontbijt vervolgen we het bezoek aan het centrum en genieten van een goede lunch. Vervolgens rijden we naar de Liptov-regio naar ons volgende verblijfsadres. Onderweg bezoeken we het mooie historische plein van Banska Bystrica.

 

Dag 3: De Lage Tatrabergen

 

Na het ontbijt maken we kennis met de regio en wandelen vanuit het hotel naar de voet van de Lage Tatrabergen. De Lage Tatra is het grootste natuurpark van het land. We eindigen de dag in het historische dorpje Partizanska Lupca waar we de vroeg-gotische kerk bezoeken.

 

20 km / 570 mtr stijgen / 6 uur wandelen

 

Dag 4: Ruzomberok, Vlkolinec (UNESCO)

 

Vandaag wandelen we vanuit het stadje Ruzomberok naar het prachtige door UNESCO beschermde bergdorpje Vlkolinec. We genieten hier van de schitterende omgeving van de lage Tatra en via volkstuintjes lopen we terug naar het beginpunt.

Laagste punt 495 mtr, hoogste punt 860 mtr, ongeveer 3,5 uur wandelen

 

Dag 5: Burcht Orava, vlottentocht, Zuberec, traditionele zang en dans

 

 

Na het ontbijt maken we ons op voor een volle gevarieerde dag. We bezoeken de prachtige burcht van Orava en maken een vlottentocht op de Orava-rivier.

 

Na de lunch rijden we naar het dorpje Zuberec waar we het openluchtmuseum bezoeken. Aan het einde van de middag gaan we terug naar ons hotel en 's avonds hebben kunnen we genieten van traditionele zang en dans.


Dag 6: Prachtige gevarieerde wandeling

 

 

Vandaag maken we één van de mooiste wandelingen van deze week. Wij wandelen door drie totaal verschillende landschappen: een canyon, een bergweide en langs oude watermolens door een mooi beukenbos.

Laagste punt 640 mtr, hoogste punt 915 mtr, 5 uur wandelen

 

Dag 7: Met kabelbaan naar de Lage Tatrabergen

 

 

In de ochtend gaan we met de kabelbaan naar de hoogste toppen van de Lage Tatrabergen. Daar genieten we van het mooie uitzicht en wandelen van de ene top naar de andere.

 

10 km, hoogste punt 2023 mtr, laagste punt 1117 mtr (we dalen enkel af) 3 uur.

 

Dag 8: Vertrek Wenen

 

Na het ontbijt maken we ons op om weer te vertrekken naar het station van Bratislava voor onze terugreis naar elk Nederlands of Belgische station per trein (vertrek ochtend, aankomst avond).

 

Slowakije, regio Liptov | 8 dagen

Inbegrepen 1)

- Treinreis elk Nederlands of Belgisch station - Bratislava v.v (indien gewenst)
- alle transfers
- 1 overnachting in Bratislava
- 6 overnachtingen in Sojka
- 7 x ontbijtbuffet
- 7 x avondmaaltijd (keuze uit een Slovaaks, internationaal en vegetarisch menu)
- vrij gebruik van binnenzwembad & wellness in Sojka
- begeleiding in het Nederlands
- folkore-avond
- vlottentocht
- Gebruik skilift (dag 7)
- lunchpakketjes of lunch (indien van toepassing).

 

Niet inbegrepen

- lunch & diner op dag 1 en 8
- dranken
- persoonlijke uitgaven
- fooien
- massages of andere verzorgingsprocedures in het hotel
- Extra drankjes
- Eventuele entreegelden
- reserveringskosten (10€)
- bijdrage garantieregeling reisgelden (GGTO € 15,-)


N.B. Deze groepsreis is (indien gewenst) inclusief een vlucht in de, voor dit seizoen, voordeligste vluchtklasse. Boekt u tijdig dan is er in de meeste gevallen plaats beschikbaar in deze klasse, bij late boeking moeten wij soms een toeslag in rekening brengen. Vroeg boeken is dus aan te raden!
 

Wilt u meer informatie over deze prachtige actieve en culinaire reis naar Slowakije en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn?

 

VRAAG VRIJBLIJVEND MEER INFORMATIE OF EEN OFFERTE AAN

 

NEEM CONTACT OP MET DE AANBIEDER

Geef uw vragen en wensen door en de aanbieder zal zo snel mogelijk contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Het invullen van het formulier is vrijblijvend en verplicht niet tot een eventuele boeking.

Mocht u na 48 uur nog geen antwoord hebben ontvangen dan kunt u ook contact opnemen met MakeMyHoliday.nl via 085 4010561 of via e-mail contact@makemyholiday.nl

UW VRAAG EN WENSEN

  Alleenreiziger
  Eenouder gezin
  Gezin met jonge kinderen t/m 11 jaar
  Gezin met oudere kinderen 12 t/m 17 jaar
  Groep (familie, vrienden)
  Jongeren
  Reizigers met een beperking
  Senioren
  Singles
  Stellen (partners, vrienden)
  Zakenreiziger
 

UW CONTACTGEGEVENS

 
Dhr. Mevr.

Makemyholiday.nl verwerkt persoonlijke gegevens van gebruikers in overeenstemming met de Wet
Bescherming Persoonsgegevens en houdt zich aan de door deze wet opgestelde eisen